Lek på isen

Drog med mig min vän Julia ut på en promenad på isen (vi bor vid en stor sjö) idag var det så varmt att vi svettades utan jackor! Så himla härligt :-)

Promenad

Vi tog en promenad på isen idag. Vädret var helt ljuvligt! Det var till och med varmt i min tunna vårjacka:-) Doris älskar ju att vara lös, vilket hon är nästan jämt(en av de många fördelarna när man bor nära skogen) vi var ute i nästan två timmar och nu är både jag och Doris trötta! Godnatt

En snabbis

Slänger in ett litet hej från mig och Doris. Jag har jobbat till tre och är bara hemma för att hämta Doris och sedan iväg ut på en promenad! Det är riktigt vårväder idag så det gäller att ta vara på solen och värmen :)

Vårig dag

Idag har vi hälsat på "gammelfarmor" en sväng. Doris älskar att vara hos henne då hon har massa godis:-) efter det träffade vi Matilda och Jollie så de fick springa av sig på fotbollsplanen här i Bengtsfors. Nu passar jag på att städa lite här hemma medan Doris sover så sött❤

Favoritplatsen

Jag funderar ibland på om Doris tror hon är en katt. Hon älskar att sitta på soffryggen och kika ut i fönstret, kommer det någon hund "muffrar" hon som jag kallar det :-)

Vi har nyss kommit hem från Matilda och Jollie och nu leker som riktigt bra. Man märket nu hur vuxen Doris har blivit. Hon är så lugn och förståndig om man jämför med lilla Jollie som fortfarande är väldigt valpig:-) vi pratade lite om mina erfarenheter från valpkursen jag gick med Doris i höstas då Matilda börjar nu på måndag med Jollie. Jag rekommenderar verkligen alla att gå valpkurs, speciellt om det är första hunden. Du får en superbra start med din hund och lär dig rätt teknik från början. Superbra miljöträning och din hund får se hur andra hundar beter sig. Doris var helt slut efter varje lektion då det var så mycket intryck och mycket att lära sig :-) nu i höst ska vi gå en vuxenkurs i allmänlydnad har jag tänkt och sedan är jag lite sugen på att utveckla spårandet med Doris? Kankse till och med tävla i det :)

Gosar med matte

Doris på äventyr

I helgen åkte jag och husse till Danmark med hans pappa med familj och bror med familj. Då inte Doris kunde följa med så fick hon ha en sleepover-weekend med sin mänskliga bästis Martin. Jag vet inte om jag nämnt Martin här på bloggen tidigare men för er som inte vet är han husses bästa kompis och skulle kunna säga att han är min manliga bästis, han är som en bror för mig så att låta han passa vår guldklimp var självklart. Doris älskar Martin och Martin älskar Doris. Det hade gått superbra och Doris hade varit både ledig och rumsren även där! Hon kan ha svårt att vara rumsren hos andra, vilket vi jobbar med. Igår hämtade vi hem henne och Gud så glad hon blev! Så roligt att se att hon verkligen känner igen oss och den lilla svansen går nästan av så mycket den viftar:-)


Nöjd tjej som vaknade upp i sin(vår) egen säng imorse

Göteborg över dagen

Idag åkte Doris, jag och min pappa till Göteborg. Pappa skulle till läkaren där och efteråt passade vi på att ta en lång promenad i slottskogen! Vad mysigt det är där! Efter det åkte jag för att hälsa på en vän som bor i Göteborg. Nu har vi precis kommit hem och snart kommer Lazy och Sara hit för att gå en promenad. Mysig dag!

Sommarlängtan

Nu vill vi ha sommar. Eller åtminstånde vår! Lite sol, blommor och fågelkvitter. Lite värme. Nu är vi allt trött på snö och minusgrader! Det är jag och Doris rörande överens om :-)

Två små valpar som är trötta efter lek vid stranden sommaren 2012!

Doris och Ossie

En dag på isen

Idag och igår har vi varit ute på isen och promenerat. Strålande sol och nästan helt vindstilla, helt perfekt väder med andra ord! Vi var ute tillsammans med husses mamma, lillasyster och deras hund ossie, som är en bichon havanais. De sprang och lekte och hade superkul! Idag hade jag med mig systemkameran och fick ett par fina bilder på dom små liven! :)

Fika och kompisdag

Igår var vi i långed och fikade hos Linn, Matilda var med med lilla Jollie (cavalier) och vet ni vad? Denna gången gick det super! Ju äldre hon blir desto tuffare blir hon :-) på kvällen gick vi en promenad med Sara och Lazy (engelsk bulldog) så idag har hon träffat två av sina kompisar, Doris älskar att leka med andra hundar så det är verkligen perfekt att två av mina närmsta vänner har hundar :-)

Tröttis❤

Fredagsmys hos familjen Vister/Green

Nu tar vi kvällen, jag och Doris, nu ska vi chilla i soffan resten av kvällen med ett nytt ben att smaska på, eller ja, åtminstone har Doris ett ben att smaka på jag får nöja mig med herderlig människomat!

Nakenväder på ingång!

Idag var det så varmt ute så Doris slapp ha en tröja på sig på promenaden, hon riktigt njöt av att vada ute i solen och ville inte in! :)

Morgonstund

Vi har precis kommt in från morgonrundan och jag (matte) börjar äntligen känna mig lite bättre. Igår träffade vi Matilda och Jollie igen men jollie är fortfarande ganska rädd för Doris, haha. För er som inte vet så är Jollie en cavalier king charles valp som en utav mina närmsta vänner har. Vi har börjat träffas nu med våra hundar och snart, när Jollie blir lite större, tror jag de kommer ha superkul ihop! 
 
Bild på Doris och Jollie i bakrunden :-)

SATERNUS SWEET ISABELLE

Sandra heter jag och är 22 år. Jag bor på landet i ett litet rött hus med min sambo Simon, 22 år. Februari 2012 flyttade ett litet yrväder hem till oss. En fralla vid namn saternus sweet isabelle! Vi tyckte namnet var lite långt och bestämde oss för att döpa henne till Doris (efter Doris i jönssonligan). Här skriver jag ner hur vår vardag ser ut med vår första hund, jobb, hus och allt annat!

RSS 2.0